זה קורה גם במשפחות הכי טובות, אחד ההורים או שניהם נפטרים ומשאירים אחריהם צוואה. כאשר היורשים מקבלים את הצוואה וקוראים את אשר כתוב בה מתעוררות מחלוקות ואי הסכמות וחלק מביעים התנגדות לצו קיום צוואה.
התנגדות לצו קיום צוואה: הסיבות
לרוב מדובר בחוסר הסכמה עם מה שכתוב בצוואה- כאשר מדובר בחלוקה לא הוגנת של הירושה, או כאשר ישנה תחושה או אמונה חזקה ואפילו הוכחות שהמוריש כתב את הצוואה תחת לחץ או חלילה איומים וערך את הצוואה לא כפי שרצה לערוך אותה.
כאשר היורשים כולם או חלקם מאמינים שהצוואה אינה אמינה ואינה לפי רצון המוריש או במקרים בהם ניתן להוכיח שהמוריש לא היה כשיר לכתיבת הצוואה עקב מחלה, בעיית זיכרון, זקנה או כל סיבה אחרת- ניתן להגיש התנגשות לצו קיום צוואה.
התנגדות לצו קיום צוואה- מתי ניתן להגיש?
מדובר בזמן קצר מאוד בו ניתן להגיש את ההתנגדות ולכן אם ברצון היורשים לעשות זאת עליהם לפעול במהירות.
בשלב הראשון יש להגיש בקשה לרשם הירושות לצורך בקשה לצו קיום צוואה. רק כך מקבלת הצוואה של הנפטר תוקף משפטי המחייב את כל הקשורים בדבר.
בשלב השני רשם הירושות מפרסם את דבר הבקשה לקיום הצוואה ברבים וניתן להגיש התנגשות לצו קיום לצוואה תוך שבועיים בלבד מרגע הפרסום. רק במקרים חריגים תאושר הערכה.
במידה ולא הוגשה בקשה לצו קיום צוואה- אין אפשרות להביע התנגדות לצו קיום הצוואה.
התנגדות לצו קיום צוואה- מה צריך להופיע בה?
בבקשת ההתנגדות יש צורך לכתוב ולפרט בצורה מדויקת וברורה את כל הסיבות להתנגדות ואת כל הטענות המובילות אתכם לבקש לפסול את הצוואה. ישנן כמובן סיבות המעוגנות בחוק המאפשרות להגיש התנגדות וחשוב לציין גם אותן אך אם הסיבות שלכן הן סיבות אחרות יש לפרטן מעבר.
התנגדות לצו קיום צוואה- האם יש צורך בעורך דין?
עורך דין המתמחה בתחום דיני הירושה מתמחה גם בהגשת התנגבות לקיום צו צוואה. מדובר בתהליך הדורש את ההבנה, ידיעת הפרטים הקטנים, מיומנות ומקצועיות של עורך הדין מהתחום שכן הגשה לא מקצועית או לא נכונה של אותה התנגדות יכולה להביא למצב בו השופט לא יקבל את אותה התנגדות ויורה לקיים את הצוואה.(קראו עוד על התנגדות לירושה)
על מנת לא להפסיד את האפשרות להגיש את ההתנגדות בצורה נכונה ולהתנהל בצורה נכונה מול רשם הירושות ומול בית המשפט בנושא- מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין צוואה מקצועי המתמחה בתחום ולא להסתכן בלהפסיד את התביעה.